Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση για το θέμα των αποθέσεων μεταξύ δημάρχων Εορδαίας και Αμυνταίου και διευθύντριας του Λ.Κ.Δ.Μ....

Ενημέρωση για το θέμα των αποθέσεων στις γειτνιάζουσες με το ορυχεία κοινότητες της Ανατολικής Εορδαίας, αλλά και για την πορεία των αποκαταστάσεων και των δεντροφυτεύσεων είχαν η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωακείμ Ιωσηφίδης από τη διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Κουρίδου, παρουσία του αντιδημάρχου Εορδαίας Γιώργου Βασιλειάδη και προέδρων των πληττομένων κοινοτήτων.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες και εντείνεται η ανησυχία των κατοίκων για το εύρος των αποθέσεων και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου «πάγια θέση μας είναι ότι οι πληττόμενες περιοχές δεν μπορούν να δεχθούν περαιτέρω επιβάρυνση και στόχος μας είναι η περιβαλλοντική τους προστασία. Δεν επιθυμούμε περαιτέρω τροποποιήσεις των ορίων των αποθέσεων» και ζήτησε από την κ. Κουρίδου τη διερεύνηση των εναλλακτικών, αλλά και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων και των δενδροφυτεύσεων στις περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωακείμ Ιωσηφίδης δήλωσε ότι «με συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα. Θέλουμε να στηρίξουμε τη ΔΕΗ, αλλά και η ΔΕΗ θα πρέπει να αρχίσει να εξοφλεί τις παλιές οφειλές. Είναι απαραίτητο να βρούμε τη «χρυσή τομή», αλλά είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε όλες τις πιέσεις για να γίνει αντιληπτό ότι δεν πάει άλλο».
Η κ. Κουρίδου δήλωσε ότι οι αποθέσεις αναπτύσσονται εντός των ορίων, με βάση τις περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ τόνισε ότι δεν είναι στις επιλογές της επιχείρησης οι τροποποιήσεις. «Ζητάμε τροποποίηση για το ορυχείο του κυρίου πεδίου για πολύ συγκεκριμένους λόγους» είπε η διευθύντρια του ΛΚΔΜ, ενώ σε ότι αφορά στο θέμα των δεντροφυτεύσεων παραδέχθηκε ότι υπάρχει σχετική υστέρηση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα των προσλήψεων κατοίκων των πληττομένων περιοχών στην επιχείρηση, ενώ πριν τη συνάντηση με την κ. Κουρίδου υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα και από το διευθυντή του κυρίου πεδίου Αντώνη Τσαλίδη.

Πηγή: http://www.kozan.gr

1 σχόλιο:

ΑΥΓΕΡΗΣ είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ ,1.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ . 2.ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ , ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟ 2016 ΠΟΥ ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?.3.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΥΛΑΓΑΔΕΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Φ.Ε.Κ. "Η ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΛΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΉΣΟΥΜΕ.

 
back to top