Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μετακομίζει χωριό της Μεγαλόπολης λόγω κατολίσθησης σε ορυχείο της ΔΕΗ...

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε απόλυτη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, θα στηρίξει πλήρως τους κατοίκους του χωριού Τριπόταμος, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και διατρέχει κίνδυνο από το φαινόμενο ερπισμού στο ορυχείο της ΔΕΗ στο πεδίο Ψαθιού στη Μεγαλόπολη, παρέσχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα.
«Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να καταρτίσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού, προκειμένου να αποφύγουμε λάθη που έγιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «δεν θα ανεχθούμε τη φυγοπονία και τις εύκολες λύσεις».
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και ότι θα στηρίξει την απόφαση των κατοίκων με κάθε δυνατότητα που της παρέχεται, σημειώνοντας ότι «οι ίδιοι θα πρέπει να πιστέψουν στο σχέδιο δράσης που θα αποφασίσουν».
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους τόνισαν ότι απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Μεγαλόπολης γιατί τους εμπιστεύονται, σε αντίθεση με τη ΔΕΗ, την οποία κατηγόρησαν για ανευθυνότητα εφόσον δεν είχε ενημερώσει το χωριό για τον κίνδυνο που διέτρεχε. Ως προτεραιότητα ζήτησαν να διασφαλιστεί το χωριό και μετά να υπάρξει συζήτηση για το μέλλον του.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μπούρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η ΔΕΗ έχει σημαντικές ευθύνες για το φαινόμενο, εκτιμώντας ότι η αιτία δεν είναι η αδιαφορία, αλλά πιθανώς ο λανθασμένος σχεδιασμός. Ευχαρίστησε τέλος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον που εξαρχής έχει δείξει.

Πηγή: http://www.patrastimes.gr/ Το είδαμε στο http://antigoldgreece.wordpress.com/

Σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού κλήθηκαν από την περιφέρεια Πελοποννήσου να καταρτίσουν οι κάτοικοι του Τριπόταμου Μεγαλόπολης μετά την πρόσφατη (14/9/2013) κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ. Τότε τους καθησύχαζαν ότι “δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του οικισμού, λόγω της μεγάλης απόστασης”! Είναι δουλειά των κατοίκων να καταρτίσουν σχέδιο;;; Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Μαυροπηγή. Αντίστοιχος είναι και ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και η υποκρισία των υπευθύνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top