Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αναβολή δίκης για τις αποθέσεις της Ακρινής...

Μία ποινική δίωξη υπευθύνων της ΔΕΗ για τις αποθέσεις στην Ακρινή βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 3 Μαΐου.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, καθώς κατόπιν συνεχών καταγγελιών των κατοίκων, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κοζάνης έστειλε φάκελο στον εισαγγελέα, με στοιχεία για παραλείψεις της ΔΕΗ στις αποθέσεις της Ακρινής. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου 2009, οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη, ενώ είχαν απειληθεί επεισόδια με τα ΜΑΤ. Οι κάτοικοι διαμαρτυρόταν για τις αποθέσεις που είχαν φτάσει σε απόσταση μικρότερης των 50 μέτρων από τον επαρχιακό δρόμο και μικρότερης των 250 μέτρων από τις σταβλικές εγκαταστάσεις της Ακρινής.
Με αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει τότε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Κοζάνης, είχε αποφανθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς από τον επαρχιακό δρόμο. Επιπλέον ο τότε νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής είχε υποβάλει πρόστιμο στη ΔΕΗ για μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.
Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κοζάνης, ο οποίος εξέτασε τον φάκελο που του διαβίβασε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας, διέταξε αυτεπάγγελτα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του διευθυντή του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Γιάννη Ιωακείμ. Η δίκη ορίστηκε για τις 22 Φεβρουαρίου, αλλά όπως προαναφέρθηκε αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου, καθώς οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα, ο Κώστας Πουτακίδης κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές, κατά των υπευθύνων της ΔΕΗ, επικαλούμενος «παράνομες δραστηριότητες της επιχείρησης και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι διερχόμενοι». Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Πουτακίδης είναι σήμερα πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, αλλά κατέθεσε την προσφυγή ως φυσικό πρόσωπο, πριν να εκλεγεί πρόεδρος του συλλόγου, με την οποία ζητά την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου της ΔΕΗ.
Η προσφυγή του εν λόγω κατοίκου της Ακρινής εκκρεμεί ακόμη.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος - ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top