Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικος…μποναμάς σε κάθε δικηγόρο της Π.Ε. Κοζάνης από την απαλλοτρίωση για την Ποντοκώμη-Αρκετά χρήματα στο ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου...

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ως…χριστουγεννιάτικο μποναμά, αναμένεται να εισπράξουν εντός των αμέσως επόμενων ημερών όλοι οι δικηγόροι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής μας,από το κονδύλιο των 144.000.000 ευρώ που έχει ήδη καταθέσει η ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση της Ποντοκώμης.
Πρόκειται για μια πρόβλεψη που υπάρχει στην κείμενη νομοθεσία και αφορά σε αποζημίωση για τους δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση, ποσοστό επί της οποίας πηγαίνει στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο και μοιράζεται στη συνέχεια, ως μέρισμα, στα μέλη του.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του Kozanimedia από το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης τα μέλη του σήμερα ανέρχονται περίπου σε 300.
Στη σχετική απόφαση για τα ποσοστά (επί του συνολικού ποσού των 144 εκ. ευρώ) που θα δοθούν σε δικηγόρους-και, φυσικά και στο Δικηγορικό Σύλλογο της περιοχής μας- αναφέρεται πως αυτα κυμαίνονται από 2-3%, ανάλογα με το κόστος των ακινήτων της απαλλοτρίωσης της Ποντοκώμης.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κονδύλιο της τάξης του 1 με 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με τους περισσότερους δικηγόρους της περιοχής μας, πάντως,να δηλώνουν πως θα αξιοποιήσουν το μέρισμα που τους αναλογεί για την πληρωμή του ασφαλιστικού τους ταμείου.

Πηγή: http://kozanimedia.gr/ Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top