Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας κι από τους κατοίκους Καρυοχωρίου θα κριθεί αν θα “μπει” νέος αποθέτης της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη περιοχή...

Συνάντηση της δημάρχου Εορδαίας με τη Γενική διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) κα Όλγα Κουρίδου, παρουσία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Προαστίου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς και Αγ. Χριστοφόρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Θέμα συζήτησης ήταν η πρόθεση της ΔΕΗ να τοποθετήσει νέο αποθέτη σε περιοχή πλησίον του οικισμού Καρυοχωρίου, εξέλιξη με την οποία διαφωνούν οι πρόεδροι (και η τοπική κοινωνία) των προαναφερόμενων κοινοτήτων. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την υφιστάμενη περιβαντολλογική μελέτη. Παρά τις διαβεβαιώσεις της διευθύντριας πως θα υπάρξει τροποποίηση της περιβαντολλογικής μελέτης, ο πρόεδρος του Προαστίου κ. Δημήτρης Κριαρίδης, ζήτησε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για τη μη τήρηση της πλειοψηφίας των όρων της ισχύουσας μελέτης. Το αίτημα του πρόεδρου έγινε δεκτό από τη δήμαρχο Εορδαίας κα. Παρασκευή Βρυζίδου με τις οριστικές αποφάσεις και εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα να αναμένονται μετά τη συνεδρίαση του κορυφαίου αυτοδιοικητικού οργάνου της Εορδαίας.

Πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top