Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Δελτίο Τύπου συλλόγων Ποντοκώμης και Μαυροπηγής...

Σύλλογος Πληττομένων από τις Αναγκαστικές Απαλλοτριώσεις Υπέρ της ΛΙΠΤΟΛ / ΔΕΗ
του Αγροκτήματος Μαυροπηγής Εορδαίας
«Η ΜΑΥΡΗ ΠΗΓΗ»

Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη


Μαυροπηγή 02/06/2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δύο παραπάνω σύλλογοι καταδικάζουμε τη επιλογή βίας απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των συμπολιτών μας του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για καλύτερο περιβάλλον, για ποιότητα ζωής και για θέσεις εργασίας τις οποίες διεκδικούν και απόλυτα δικαιούνται .
Διερωτόμαστε ως πότε η ΔΕΗ ΑΕ θα μπορεί(!!!) να αυθαιρετεί και να μην εφαρμόζει τους Περιβαλλοντικούς Όρους που υποχρεούται, να παραβαίνει συνεχώς τους νόμους του κράτους και να μην παρεμβαίνει κανείς ; Και αντιθέτως κάθε διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας να καταλήγει σε ΜΑΤ και συλλήψεις.
Καλούμε τους συντοπίτες μας του λεκανοπεδίου να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να συμπαρασταθούν σε διεκδικήσεις που σαφώς αφορούν και το μέλλον το δικό τους .
Συγκλονιστικό ήταν το κάλεσμα των διαδηλωτών κατά την πορεία τους στο κέντρο της Κοζάνης : «Να ξέρεις, η τέφρα σκεπάζει το παιδί σου, είναι η ώρα να βγεις απ’ το κλουβί σου».
Είμαστε σίγουροι ότι λύση μπορεί να δώσει μια σύσσωμη και αγωνιζόμενη κοινωνία των πολιτών απέναντι στο κράτος αυθαιρεσίας της ΔΕΗ ΑΕ.
Καλούμε ως πρώτο βήμα την άμεση σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Συμφώνου Συνεργασίας, ώστε με βάση τα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της ΔΕΗ ΑΕ, να προχωρήσουμε στον προσδιορισμό μιας νέας στάσης της κοινωνίας μας.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας , είναι και δικός σου αγώνας.

Με Σεβασμό
Οι Πρόεδροι των Δ.Σ.

Εμμανουήλ Δ. Αναστάσιος
Αθανασιάδης Α. Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top