Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Νηπιαγωγείο Ποντοκώμης: Μια γιορτή αφιερωμένη στο δάσος...


Μια γιορτή αφιερωμένη στο δάσος διοργάνωσαν οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Ποντοκώμης, θέλοντας να διαδώσουν το μήνυμα για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να γνωρίσουν τους τρόπους που μπορούν να προστατέψουν το δάσος.
Οι δασκάλες του νηπιαγωγείου της Ποντοκώμης προσπάθησαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη για το δάσος, καθώς όπως οι ίδιες τόνισαν, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά όλες τις αξίες και τα οφέλη του καθαρού περιβάλλοντος.
« Το δάσος είναι η ζωή μας, το δάσος είναι το σπίτι μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.» Είπαν μεταξύ άλλων οι δασκάλες του νηπιαγωγείου της Ποντοκώμης, Αντωνία Σιαμπανοπούλου και Ιωάννα Σαββίδου, επισημαίνοντας ότι « μέσα από αυτό το πρόγραμμα όλα τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν να ανακαλύψουν να γνωρίσουν και να φροντίσουν το δάσος. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία και κυρίως από το νηπιαγωγείο θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις αξίες, τις χαρές που μας δίνει το δάσος και κυρίως τα οφέλη του δάσους. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα πετύχαμε αυτόν το σκοπό και τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και οι δράσεις τους ολοκληρώθηκαν με αυτή τη γιορτή που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον.»
Σημαντική ήταν στην εκδήλωση κα η παρουσία της υπεύθυνης Α/βάθμιας Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης Ζωής Μήλιου η οποία αναφερόμενη στα περιβαλλοντικά προγράμματα και στις δράσεις της Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης, είπε:
«Μετά την εβδομάδα περιβαλλοντική ευαισθητοποίησης την οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης υλοποιήσαμε τις προηγούμενες μέρες και με τη γιορτή ανακύκλωσης, αυτή η εβδομάδα ανήκει στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας οι οποίοι υλοποίησαν και σχεδίασαν περιβαλλοντικά προγράμματα και επέλεξαν αυτές τις ημέρες να παρουσιάσουν αυτά τα προγράμματα σε όσους επιθυμούν να έρθουν να δουν τη δουλειά που έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.»
Η κα Μήλιου μίλησε και για τη γιορτή του νηπιαγωγείου Ποντοκώμης λέγοντας πως «Οι κάτοικοι αυτού του τόπου, τις τελευταίες ημέρες, έχουν ευαισθητοποιηθεί και διεκδικούν ένα καλύτερο περιβάλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους και νομίζω ότι οι γιορτές αυτές, δίνουν εκείνα τα ερεθίσματα προς όσους επιθυμούν και πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις και για όλους αυτούς που επιθυμούν να παραμείνουν σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Δώρα Σιαλβέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top