Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Αστυνομική επιχείρηση κατά των καταληψιών του Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου...


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5 το πρωΐ για την απομάκρυνση των κατοίκων του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, οι οποίοι παρεμπόδιζαν τη λειτουργία των ταινιοδρόμων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ δόθηκε προθεσμία στους ευρισκόμενους στο σημείο κατοίκους, να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Ωστόσο, αυτοί αρνήθηκαν και χωρίς να φέρουν περαιτέρω αντίσταση, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν 6 άτομα, τα οποία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Οι κάτοικοι, μέλη του «Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου» και είχαν καταλάβει τη βόρεια πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από το πρωί της 10ης Μαΐου, 2008, διακόπτοντας τη λειτουργία των ταινιοδρόμων μεταφοράς λιγνίτη, αλλά και της αποκομιδής τέφρας, από το εργοστάσιο προς το χώρο εναπόθεσης.
Για άλλη μια φορά ξεδιπλώνεται μια επιχείρηση τρομοκράτησης από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία που ενώ εθελοτυφλεί τις εδώ και χρόνια παρανομίες της Δ.Ε.Η. Α.Ε. αποδεικνύεται «υπερευαίσθητη» όταν οι κοινωνίες επιλέγουν τον δρόμο των κινητοποιήσεων, αφού πέρα των ψεμάτων που ακούει εδώ και τόσα χρόνια αλλαγές δεν βλέπει. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ δεν περιορίζεται στην φραστική υποστήριξη των αγώνων και κινητοποιήσεων των κάτοικων του Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου. Η στήριξη που παρέχει είναι υλική με την φυσική παρουσία του διοικητικού συμβουλίου και μελών του συλλόγου και πολιτική με την ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων των πληττομένων οικισμών στο πανελλήνιο. Όλος ο κόσμος όχι μόνο της περιοχής αλλά και όσοι βρίσκονται μακρια από τα εργοστάσια της, θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων με όποιο τρόπο μπορεί, προκειμένου η τρομοκρατία να μην περάσει...Επιτέλους τέλος στην ανοχή και στα ψέματα που χρόνια τώρα μας ξεφουρνίζει η ΔΕΗ Α.Ε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top