Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ένοχοι πρώην διευθυντές της ΔΕΗ για μόλυνση με χρώμιο πηγών της Κοζάνης...

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις πρώην διευθυντές του ορυχείου Νοτίου πεδίου για το εξασθενές χρώμιο, ενώ αθωώθηκε ο νυν διευθυντής Οδ.Σούλης.
Η ποινή, με αναστολή, είναι φυλάκιση 18 μηνών για τους Γιάννη Ιωακείμ και Κώστα Θεοδωρίδη και 8 μήνες για τον Στέργιο Παπατέρπο, με αναγνώριση ελαφρυντικών πρότερου έντιμου βίου, ενώ, φυσικά, ασκήθηκε έφεση.
Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, για την μόλυνση με εξασθενές χρώμιο των υδάτων της πηγής που υδρεύονταν τα χωριά Ακρινή, Αγ. Δημήτριος, Ρυάκιο και Κοιλάδα ήδη προκαλεί αρκετά σχόλια και συζητήσεις, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο αθωωθείς διευθυντής του ορυχείου Νοτίου πεδίου αμέσως μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου έδωσε τηλεφωνική εντολή να σταματήσει την παραλαβή τέφρας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου!
Κατηγορούμενοι στη δίκη, ήταν τέσσερα στελέχη της ΔΕΗ που διετέλεσαν διευθυντές του ορυχείου Νοτίου πεδίου από το 2012 έως το 2018.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «τα 4 στελέχη της ΔΕΗ παραβίασαν τον περιβαλλοντικό νόμο Ν.1650/86 με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το περιβάλλον στα παραπάνω χωριά».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ενώ «είχαν νομική υποχρέωση δεν μερίμνησαν στην ασφαλή διαχείριση της τέφρας, με αποτέλεσμα να εκπληθούν σημαντικές ποσότητες και να μολυνθεί με εξασθενές Χρώμιο το νερό ύδρευσης των παραπάνω χωριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top