Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει περισσότερους από 500.000 Ευρωπαίους κάθε χρόνο...

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας εξακολουθεί να προκαλεί περισσότερους από 500.000 πρόωρους θανάτους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρά τη μικρή βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος.
"Είναι ενθαρρυντικό ότι παρατηρούμε πως πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδίως πόλεις, δίνουν το παράδειγμα και προστατεύουν την υγεία των ανθρώπων βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χανς Μπρούινικ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση παραμένει η πρώτη περιβαλλοντική αιτία για τους πρόωρους θανάτους.
Σύμφωνα με την έκθεση, από τους 520.400 πρόωρους θανάτους που καταγράφηκαν σε 41 ευρωπαϊκές χώρες το 2014 (από 550.000 το 2013), οι τέσσερις τους πέντε (428.000) συνδέονταν άμεσα με τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, τα οποία οφείλονται στην καύση των ορυκτών καυσίμων και θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στις χώρες της ΕΕ, τα μικροσωματίδια ευθύνονται για τρεις στους τέσσερις θανάτους που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση (399.000 σε σύνολο 487.600).
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό και να βοηθήσει τις χώρες-μέλη ώστε η ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι πολίτες τους να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα" τόνισε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Φ.Γ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top