Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ριζωμένοι...


Ριζωμένοι by tvxorissinoraΟ νεαρός ανιματέρ Edwin Schaap με την πρώιμη ιντερνετική του επιτυχία, Robby, απέδειξε ότι έχει την ικανότητα να συνθέτει με πειστικότητα μη ανθρώπινους κεντρικούς χαρακτήρες. Στη νέα του προσπάθεια στο κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους, με τίτλο «Ριζωμένοι» (Rooted, 2011), δείχνει ένα ωριμότερο πρόσωπο.
Δύο δέντρα έχουν φυτευτεί στην εξοχή, σε μικρή απόσταση από μια μεγαλούπολη και σε θέση τόσο κοντινή μεταξύ τους που θα μπορούσαν σχεδόν να ακουμπήσουν το ένα το άλλο. Ερωτεύονται και επιζητούν -όπως όλοι οι ερωτευμένοι- το χάδι. Επιχειρούν να έρθουν σε επαφή αλλά η φύση τους δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες. Οι ρίζες τους είναι βαθιές και θα τα κρατήσουν καθηλωμένα για καιρό. Παρόλα αυτά, ελπίζουν ότι καθώς τα χρόνια θα περνούν και τα κλαδιά τους θα μακραίνουν, θα έρθει η στιγμή που θα τα καταφέρουν. Με την ηλικία, όμως, αυξάνεται και η απειλή της καταστροφής τους...
Η αλληγορία του εικοσιδιάχρονου Ολλανδού αφορά στη διατήρηση του περιβάλλοντος αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις, όταν ριζωμένες προκαταλήψεις και συναισθήματα μας αποξενώνουν, αποτρέποντας την επαφή με τους αγαπημένους στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που είναι πλέον πολύ αργά.

Πηγή: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top