Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Υπεγράφη συμφωνία για τη διασφάλιση ποιότητας του αέρα...

Συμφωνία για την εποπτεία του δικτύου ποιότητας της ατμόσφαιρας στη δυτική Μακεδονία συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και ο γενικός διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ Γιάννης Κοπανάκης.
Η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.), αναλαμβάνει την εποπτεία της σωστής λειτουργίας του δικτύου, μέσω της τηλεμετάδοσης των στοιχείων και της συστηματικής παρακολούθησης των εργασιών συντήρησης και βαθμονόμησης. Οι απαιτούμενοι πόροι για τη σωστή λειτουργία του υπάρχοντος δικτύου διατίθενται αποκλειστικά από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Το δίκτυο σταθμών μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας αποτελείται από έντεκα σταθμούς, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, περιοχές που υφίστανται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή του μνημονίου αναγνωρίζεται η συνεισφορά τόσο του ΚΕ.ΠΕ. όσο και της περιφέρειας στο έργο της προστασίας της υγείας των πολιτών.
Το ΚΕ.ΠΕ ως τεχνικός σύμβουλος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος της περιφέρειας, αναλαμβάνει την εποπτεία και λειτουργία του δικτύου που του ανατίθεται, επ' αόριστον, από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top