Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μετεγκατάσταση θα ζητήσουν εκπρόσωποι του Πτελεώνα στη σημερινή τους συνάντηση με τον Αρθούρο Ζερβό...

Οριστική απάντηση στο αίτημα της μετεγκατάστασης η όχι του Πτελεώνα θα ζητήσει η αντιπροσωπεία κατοίκων του οικισμού από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό κατά την διάρκεια σημερινής συνάντησης τους στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα παρουσία της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου και τοπικών βουλευτών. Η ΔΕΗ με τη συνήθη πρακτική της έναντι της περιοχής και των κατοίκων του Πτελεώνα αναλώθηκε μέχρι σήμερα σε λόγια και δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα αφού η μετεγκατάσταση παραμένει στη σφαίρα των υποσχέσεων και η αποκατάσταση των κοιμητηρίων θάφτηκε κάτω από τους τόνους χωμάτων μετά από την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε αποθέτη του Νοτίου πεδίου πριν από 9 χρόνια.
Τα εκσκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ συνεχίζουν το έργο της εξόρυξης του λιγνίτη, συρρικνώνοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο την κτηματική περιοχή του Πτελεώνα ενώ λόγω των αποθέσεων το χωριό φαίνεται «σαν μία τρύπα μέσα στα Ορυχεία» όπως εύστοχα παρατηρεί ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πτελεώνα Αναστάσιος Τσαλκιτζίδης. Σημειώνει πως από το 2002 μέχρι και σήμερα συζητώνται τα ίδια πράγματα χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα. «Μας πετάνε ένα φασούλι ότι θα γίνει αγοραπωλησία, το πρόβλημα είναι εδώ το πρόβλημα είναι εκεί και στην ουσία δεν γίνεται τίποτε. Η ΔΕΗ κάνει τη δουλειά της συνεχίζοντας τις εργασίες και το πρόβλημα είναι πλέον δικό μας, μόνο του Πτελεώνα . θέλουμε ξεκάθαρες κουβέντες από τον κ. Ζερβό. Να μας πει ότι σε έναν μήνα σε έναν χρόνο το χωριό σας θα φύγει» τονίζει ο κ. Τσαλκιτζίδης για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός «κι αν πάρουμε τα όπλα. Τι να σας πω άλλο».
Το θέμα της αγοραπωλησίας του Πτελεώνα παραμένει αγκάθι για τις δύο πλευρές και η ερμηνεία που δίδει ο κ. Τσαλκιτζίδης είναι πως η ΔΕΗ έχει μία ιδιαίτερη έφεση στο να διασπά τις κοινωνίες αφού ενωρίτερα κατά τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωσης είχε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να κάνουν ακόμη και προσύμφωνα, για να προκύψει ότι ορισμένοι κάτοικοι κατέθεσαν ενστάσεις επί των τιμών διαψεύδοντας το ο κ. Τσαλκιτζίδης γιατί όλοι επιθυμούν να τελειώνει αυτή η ιστορία.
«Δεν αντέχουμε άλλο. Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν σοβαρές απαντήσεις από υψηλά ιστάμενα στελέχη της ΔΕΗ γιατί από τις συζητήσεις με τους τοπικούς εκπροσώπους της επιχείρησης το θέμα κάπου σταματά και κολλάει, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους. Θέλουμε μετεγκατάσταση γιατί νοιώθουμε φυλακισμένοι. Είμαστε μία κοινότητα μέσα στα Ορυχεία»

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top