Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στον Άγιο Δημήτριο και στην Ακρινή...


Συνεχίζεται, για τρίτη ημέρα, η κατάληψη της βόρειας πύλης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης (ΑΗΣ), από τους κατοίκους των κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου.

Τη Δευτέρα οι κάτοικοι των δύο οικισμών πραγματοποίησαν και τρίωρη στάση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους.

«Είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ηλίας Τεντζογλίδης.

«Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την επίλυση των αιτημάτων μας» προσέθεσε.
Tο απόγευμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο του Δήμου Ελλησπόντου, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, μετά και την αποστολή εγγράφου της ΔΕΗ, που ανακοινώνει τη διενέργεια των διαγωνισμών για προσλήψεις, μια ανακοίνωση, όμως, που φαίνεται να μην ικανοποιεί τους κατοίκους, που κάνουν λόγο για επανάληψη των περυσινών υποσχέσεων. Η διοίκηση, τα μέλη και οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου εμφανίζονται, πάντως, ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους και παραμένουν στους ταινιόδρομους. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όμως ήδη τα στελέχη της ΔΕΗ εμφανίζονται προβληματισμένα από τις εξελίξεις. Την ίδια, επίσης, ώρα, παραμένουν στους ταινιόδρομους και κάτοικοι της Ακρινής, οι οποίοι ζητούν για μια ακόμη φορά τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους, έχοντας λάβει κατά καιρούς πολλές υποσχέσεις από εκπροσώπους της πολιτείας.

Δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης

Στο μεταξύ, μιλώντας στους δημοσιογράφους από τα Γρεβενά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «για τις προσλήψεις ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός και με το γίνουν οι καταλήψεις δε σημαίνει ότι θα πάει και πιο γρήγορα ο διαγωνισμός. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δε θα υλοποιηθούν οι συμφωνίες που έχουν κάνει οι κάτοικοι με τη ΔΕΗ». Σε ότι αφορά το περιβάλλον ο κ. Φώλιας δήλωσε ότι «μπορεί ο καθένας να αξιολογήσει ξεχωριστά για το πόσο νοιαζόμαστε ή όχι για την προστασία του περιβάλλοντος». Τη στήριξη της Νομαρχίας Κοζάνης στα αιτήματα των κατοίκων εξέφρασε από την Πραμόριτσα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, και ο νομάρχης Γιώργος Δακής, ο οποίος πάντως στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία και λειτουργία του Συμφώνου Συνεργασίας με τη ΔΕΗ, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφωνεί με τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top