Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Περιβάλλον με αριθμούς...

55 εκατ. χρόνια πριν ο πλανήτης δέχτηκε μια «επιδρομή» από αέρια του θερμοκηπίου που προκάλεσαν υπερθέρμανση. Οι επιστήμονες μελετούν την περίοδο αυτή προσπαθώντας να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

1.000 σπίτια στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας θα ηλεκτροδοτούνται σύντομα με ρεύμα που παράγεται από την κυματική ενέργεια, με τη χρήση μιας γεννήτριας που κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Harland&Wollf, που είχε ναυπηγήσει τον Τιτανικό.

30 GW αναμένεται να είναι το έλλειμμα στο ενεργειακό ισοζύγιο της Γερμανίας μέχρι το 2015. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν γίνουν άμεσα επενδύσεις για να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας, τα μπλακν άουτ θα γίνονταιολοένα και πιο συχνά.

414 τετρ. χιλιόμετρα είναι η επιφάνεια του πάγου που κατέρρευσε στην Ανταρκτική. Το φαινόμενο αποδίδεται στην παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας, εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου.

50 χλμ. απόσταση χωρίς μια σταγόνα καυσίμου μπορεί να διανύσει, με ενέργεια από την μπαταρία του, το νέο υβριδικό αυτοκίνητο που παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η εταιρεία Fisker Automotive.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 29/3/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top