Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ένα χωριό στα «σπάργανα» χωρίς νερό...

Ο οικισμός της Ποντοκώμης βρίσκεται στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, τα τελευταία χρόνια όμως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετεγκατάστασης των κατοίκων στον νέο οικισμό. Στους ανθρώπους του χωριού δόθηκαν περίπου 900 οικόπεδα στη νέα περιοχή, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες στους δρόμους. Έχουν χτιστεί αυτή τη στιγμή 14 σπίτια, ενώ προς το παρόν μένουν στον νέο οικισμό πέντε οικογένειες, χωρίς όμως να έχουν κανονικά νερό.
Τα προβλήματα είναι αρκετά, όπως με τις οικοδομικές άδειες, το νερό, τις αποχετεύσεις και τους δρόμους. Το χωριό, της Νέας Ποντοκώμης είχε εγκαινιαστεί το 2020, αλλά τέσσερα χρόνια μετά τα έργα υποδομής δεν έχουν ολοκληρωθεί. Στην Παλιά Ποντοκώμη, παραμένουν περίπου 350 οικογένειες, οι οποίες αρνούνται να χτίσουν στη νέα περιοχή, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές του νέου οικισμού.
«Το χωριό έχει πάρα πολλά προβλήματα, δεν έχει ολοκληρωθεί σχεδόν τίποτα με την εργολαβία. Είμαστε μεν στο 90% της αποχέτευσης, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί γιατί περνά κάτω από τους πυλώνες και κολλάει εκεί. Είμαστε στο 50 με 60% και στα όμβρια και στο νερό, αλλά πάλι βρίσκουμε εμπόδια στους πυλώνες. Η νέα δημοτική αρχή έχει διάθεση να βοηθήσει», όπως λέει ο Σάββας Σιβρίδης, κάτοικος Ν.Ποντοκώμης και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ενώ κάτοικος του Νέου οικισμού, που εγκαταστάθηκε εκεί από την πρώτη στιγμή, ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ότι λόγω της κατάστασης έχει αγανακτήσει.
Δείτε το βίντεο στο ERTFLIX https://www.ertflix.gr/vod/vod.356580-perimetros-601 (από 17:01 έως 24:12)

Πηγή: https://www.ertnews.gr/video/kozani-ena-xorio-sta-spargana-xoris-nero/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top