Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

6,5 εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο από την ατμοσφαιρική ρύπανση...

Έρευνα που δημοσίευσε χθες το IEA (International Energy Agency) αναφέρει πως η ατμοσφαιρική ρύπανση εξελίσσεται σε μία από τις σημαντικότερες απειλές για την ανθρώπινη ζωή παγκοσμίως.
Αναλυτικά το Παγκόσμιο Κέντρο Ενέργειας (International Energy Agency) τονίζει πως οι βιομηχανικές χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία οι οποίες τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται σε παγκόσμια κέντρα παραγωγής αλλά και κατανάλωσης ενέργειας παράγουν και τον μεγαλύτερο όγκο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Το International Energy Agency σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έλαβε χώρα ολόκληρο το 2015, σημειώνει πως περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χάνουν τη ζωή τους από αιτίες που προέρχονται από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν επίσης πως στα επόμενα χρόνια σε περίπτωση που οι βαριές βιομηχανίες του κόσμου συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης δεν είναι απίθανο να αυξηθούν σημαντικά και οι θάνατοι από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Στην έρευνα τονίζεται επίσης πως το International Energy Agency βρίσκεται ήδη σε στενές διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες των 28 βιομηχανικών χωρών προκείμενου να ληφθούν άμεσα δραστικά και ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top