Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Σχετικά με τη μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που αφορούν τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης...

Προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη
ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που αφορούν τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης
Οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στο Νομό Κοζάνης λόγω της εξόρυξης λιγνίτη από τη ΔΕΗ αποτελούν διαδικασία που έχει λάβει χώρα αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Για την ομαλή υλοποίησή τους πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στην περίπτωση της Ποντοκώμης εδώ και χρόνια εκκρεμεί η μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που διασχίζουν το χώρο του γηπέδου που πρόκειται να εγκατασταθεί ο οικισμός της Νέας Ποντοκώμης.
Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης, την ομαλή εξέλιξη του παραγωγικού έργου και δέσμευση της ΔΕΗ από το 2009.
Όμως μετά και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον Ιανουάριο του 2013 δεν έχει καν δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου.
Επειδή αυτή η καθυστέρηση επιφέρει προβλήματα στην εξέλιξη της προετοιμασίας μετεγκατάστασης του οικισμού,
Επειδή η μετατόπιση αυτή συμφωνήθηκε, κατά την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης, από το ΔΣ της ΔΕΗ με σχετική προβλεπόμενη πίστωση,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες οι ενέργειές σας για την επίσπευση των διαδικασιών από τη ΔΕΗ και την επίλυση του θέματος των Πυλώνων Υψηλής Τάσης, ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης;

Πηγή: http://www.kasapidis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top