Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κλειστό τ΄ ορυχείο Αχλάδας. Στον αέρα όλοι οι εργαζόμενοι

Κανένας δεν δουλεύει στ΄ ορυχείο Αχλάδας μετά τη διαθεσιμότητα όλων των εργαζομένων που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ‘’λιγνιτωρυχεία Αχλάδας’’ την οποία και τους ανακοίνωσαν , αφοπλίζοντας τους πάντες.
Από τις 16/12/2015 τ΄ ορυχείο παραμένει κλειστό. Πληροφορίες λένε πως ως αιτία θέτουν την διαφωνία που έχουν με τη ΔΕΗ η οποία αφορά την τιμή του λιγνίτη. Η προσδοκώμενη συμφωνία, κάνει λόγο για 1/14, ενώ η ΔΕΗ προσφέρει το 1/7. Τα μισά από τα ζητούμενα του ορυχείου, καθώς τονίζει(η ΔΕΗ) πως είναι ασύμφορη η πρόταση τους, αφού κοστίζει πανάκριβά ο λιγνίτης.
Η πραγματικότητα φυσικά είναι πως τελικά ‘’δεν τους βγαίνουν τα κουκιά’’ (λιγνιτωρυχεία) καθώς η ΔΕΗ δεν συμμορφώνεται(κατά τη λογική τους ) στις παράλογες απαιτήσεις τους. Και μιας και δεν υπακούν… είπαν και αυτοί να φερθούν ανάλογα…. Και αποφάσισαν έτσι να τους ‘’ τιμωρήσουν’’ … στέλοντας τους εργαζόμενους ‘’σπίτιτ τους’’. Ναι!! κι όμως!! Με τη ΔΕΗ διαπραγματεύονται αλλα ο εργαζόμενος ‘’την πληρώνει’’.
Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση το σωματείο εργαζομένων μάλλον είχε ‘’διακοσμητικό’’ ρόλο καθώς δεν μερίμνησε για τα αυτονόητα.. αφού στα πλαίσια των υποχρεώσεων του, ήταν να ενημερώσει (τους εργαζόμενους) για την κάθε κίνηση τους με σκοπό να τους προστατεύσει. Ενέργεια που δεν εφάρμοσε αφού τους άφησε ‘’ακάλυπτους’’ με τις πολυήμερες απεργίες και στάσεις εργασίας, οι οποίες είχαν καταστρεπτικό αντίκτυπο στον ‘’μισθό’’ της διαθεσιμότητας, καθώς ως νομοταγής(εκπρόσωποι ορυχείου) .. ακολουθούν το πλαίσιο της νομιμότητας, το οποίο λαμβάνει υπ΄ όψη τους 2 τελευταίους μήνες εργασίας, οι οποίοι στην προκειμένη είναι ελλιπείς..
Διερωτάται κανείς, ‘’μήπως ήταν στημένο?’’ ή τυχαίο ? Και ερχόμαστε την άποψη που χρόνια πλανάτε.. πως εμείς οι Αχλαδιώτες δεν ξέρουμε τι θέλουμε… και πώς να μάθουμε αφού πρωταγωνιστεί η διαστρέβλωση και η διαπλοκή με σκοπό τα συμφέροντα?
Μιλούσαν για μετεγκατάσταση του χωριού άνευ σχεδιασμού και προτάσεων. Έριχναν ευθύνες σ΄ εμάς χωρίς οι ίδιοι να έχουν να μας πουν ΄΄κάτι ΄΄ και θα έπρεπε εμείς να τους υπολογίζαμε? Αν είναι δυνατόν!!!..... ως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μας δικαιώσει. Αυτοί δεν έχουν ‘’διάθεση’’ τους εργαζόμενους τους να πληρώσουν , θα ήταν ποτέ ικανοί να αποζημιώσουν ένα ολόκληρο χωριό?
Το μόνο που κάνουν μ΄επιτυχία είναι να καταστρέφουν το χωριό και τις ζωές των ανθρώπων(εργαζόμενων και κατοίκων), πολλών ανθρώπων.
Εμείς τι κάνουμε γι΄αυτό?
κ. Περιφερείαρχη, κ.Αντιπεριφερειάρχη, κ.Δήμαρχε, κ.Βουλευτές που είστε???????

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας
Πηγή: http://anapodoi.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

nikos είπε...

έπονται τα Ορυχεία Αμυνταιο,Μαυροπηγη Καρδια Αμην

 
back to top