Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μετεγκαταστάσεις οικισμών λόγω εξόρυξης λιγνίτη: Τριπόταμος Αρκαδίας...

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με παρόντα τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, το Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον πρόεδρο του χωριού Τριπόταμος- εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων και υπηρεσιακούς παράγοντες- Υπάρχουν μόνο 4 προτάσεις για χώρους που μπορεί να μεταφερθεί το χωριό. Η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα εκτιμήσει την αξία των σπιτιών τους για να δοθούν χρήματα στους κατοίκους.
Μία πρώτη ενέργεια στην κατεύθυνση εύρεσης χώρου για την μεταφορά του χωριού Τριπόταμος που βρίσκεται εντός των ορυχείων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη έγινε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης, στο Δημαρχείο της πόλης, με παρόντα τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα, το δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες, τον πρόεδρο του χωριού καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα των κατοίκων ιερέα Βασίλη Δάρρα.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό από τον παπά -Βασίλη ότι υπάρχουν μόνο τέσσερις χώροι στους οποίους μπορεί να μεταφερθεί το χωριό, αφού όλους τους άλλους χώρους τους έχει πάρει η ΔΕΗ. "Εμείς θέλουμε να βρούμε πρώτα μία λύση για να μετεγκαταστήσουμε το χωριό και μετά θα συζητήσουμε και τα άλλα θέματα για την εκτίμηση των κατοικιών μας. Η ΔΕΗ δεν έχει συμφωνήσει μαζί μας τίποτα και χωρίς να έχουν εκτιμήσει την αξία των σπιτιών μας θέλουν να τα υποτιμήσουν. Εμείς έχουμε ζητήσει να δοθούν τα χρήματα ως χρήματα που θα αφορούν την κατασκευή των νέων σπιτιών μας. Δεν δεχόμαστε τίποτα άλλο" τόνισε ο Πρόεδρος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων στις δηλώσεις του.
Τελικά αποφασίστηκε αφού οι χώροι είναι δημόσιοι να σταλεί έγγραφο από το Δήμο στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και από εκεί στο Δασαρχείο και στην Κτηματική Υπηρεσία για να αποφανθούν ποιος χώρος μπορεί να αποχαρακτηριστεί. Τονίστηκε πάντως πως στο έγγραφο θα αναφέρεται πως οι χώροι που προτείνονται είναι και οι μοναδικοί, αφού δεν υπάρχουν άλλοι.
Τόσο ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας τόνισαν πως θα πρέπει να γίνει συνολική μεταφορά του χωριού Τριπόταμος, αφού το χωριό έχει τη δική του ιστορία και η ΔΕΗ θα πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της αφού αυτή διώχνει τους κατοίκους από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι δεν θέλουν και ποτέ δεν θα ήθελαν να φύγουν από το χώρο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
"Είμαστε μία γροθιά. Συμφωνούμε όλοι πως δεν πρέπει να χαθεί το χωριό Τριπόταμος και για το λόγο αυτό θα ενεργήσουμε συντονισμένα για να βρεθεί γρήγορα λύση για τη μεταφορά αλλά να υπάρξει και κατάλληλη εκτίμηση των σπιτιών από την αρμόδια επιτροπή" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακούρας.
Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του παπα-Βασίλη Δάρρα, του Δημάρχου Μεγαλόπολης και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top