Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παράταση στην κτηματογράφηση Ποντοκώμης...

Οι προς μετεγκατάσταση οικισμοί, πρωτίστως αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του νομού Κοζάνης και των γειτονικών νομών έχουν πληρώσει με αίμα και θυσίες την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι καλούνταν να πληρώσουν και τέλη κτηματογράφησης για κατοικίες που έχουν απαλλοτριωθεί και δεν τους ανήκουν.
Είναι τόσο άδικο όσο και αντισυνταγματικό να επωμίζονται πολίτες βάρη που δεν τους αναλογούν. Για την ουσιαστική και άμεση επίλυση αυτού καθώς και δευτερευόντων αλλά καίριων ζητημάτων η τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοίκητους φορείς της περιοχής σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, κο Νικόλαο Ταγαρά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ποντοκώμης κος Ιωσήφ Μιχαηλίδης, οι οποίοι ενδιαφέρονται, εν τοις πράγμασι, για τα προβλήματα των συμπολιτών τους.
Η συνάντηση απέφερε άμεση δέσμευση του Υπουργού για παράταση της προθεσμίας κτηματογράφησης προκειμένου να πληρώσει τα αναλογούντα τέλη ο πραγματικός ιδιοκτήτης, που δεν είναι άλλος από την ΔΕΗ, η οποία απαλλοτριώνει τα ακίνητα για να επεκτείνει τα ορυχεία.
Ο κος Ταγαράς έχοντας ευρεία αντίληψη, βαθιά γνώση των θεμάτων αρμοδιότητας του και δυνατότητα αντίληψης της κρισιμότητας των τιθέμενων ζητημάτων προέβη σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να δοθεί η βέλτιστη λύση και δεσμεύτηκε στη Βουλευτή και τους τοπικούς άρχοντες για το χρονοδιάγραμμα των μελλοντικών ενεργειών επί του συγκεκριμένου και άλλων τοπικών ζητημάτων.
Αποτελεί καθήκον του Βουλευτή να βρίσκει λύσεις ακόμα και από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δήλωσε η κα Ραχήλ Μακρή ευχαριστώντας τον Υπουργό, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους υπουργοποιημένους βουλευτές του νομού Κοζάνης δεν προσπάθησε να δικαιολογήσει το πρόβλημα αλλά συνεργάστηκε για την επίλυση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top