Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αποχαιρετισμός στα λιγνιτωρυχεία και στην ελληνική βιομηχανία;

Το βιβλίο "Αποχαιρετισμός στους Λιγνιτωρύχους" έγραψε το 1996 ένας Γενικός Διευθυντής Ορυχείων της ΔΕΗ, μετά τη συνταξιοδότησή του, αλλά κάποια απ' τα περιεχόμενά του είναι και σήμερα επίκαιρα. Το θυμηθήκαμε μαθαίνοντας ότι προβληματισμένος μάλλον είναι το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρ. Ζερβός από την κατάσταση της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, αφού θέλει να κάνει αλλαγές διευθυντών στα λιγνιτωρυχεία. Μιλώντας την Άνοιξη σε συνέδριο είχε πει ότι η λιγνιτική παραγωγή θα είναι φέτος 25500GWh, αλλά, όπως έδειξαν τα στοιχεία του 7μήνου, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει το στόχο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον σε λίγες μέρες και τα στοιχεία του 8μήνου, αν θα δούμε και νέο success story.
Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον αναδιοργάνωσης των λιγνιτωρυχείων, για στήριξη της ηλεκτροπαραγωγής στο λιγνίτη, θα έπρεπε να κάνουν ... αλλαγές πριν δυο χρόνια, όταν συζητούσαν ένα νέο οργανόγραμμα. Ωστόσο, η ψήφιση του νόμου για τη διάσπαση της ΔΕΗ στα δυο απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμιά κυβερνητική πρόθεση στήριξης της λιγνιτικής παραγωγής, οπότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε τα επόμενα χρόνια να δούμε τα τιμολόγια να εκτοξεύονται σε πρωτοφανή ύψη.
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ

1 σχόλιο:

nikos είπε...

O ΑΗΣ-Πτολεμαΐδας 4 ισχύς 300 MW τίθεται για δυο μήνες σε συντήρηση...(μάλλον λόγω ελλείψεις λιγνίτη απο το Ορ. Μαυροπηγης)

 
back to top