Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια μέρα του ψαρά !Το ψάρεμα και η δημοτικότητά του...

Στις 27 Ιουνίου εκατομμύρια λάτρεις του ψαρέματος γιορτάζουν από το 1984 την Παγκόσμια Ημέρα του Ψαρά. Αυτή η μέρα έχει θεσμοποιηθεί ως γιορτή με απόφαση της Διεθνούς Διάσκεψης για τη ρύθμιση και ανάπτυξη του ψαρέματος.
Το ψάρεμα από την αρχαιότητα εξακολουθεί να είναι καί βιοτεχνικό επάγγελμα, καί χόμπι. Τον Αντόν Τσέχοφ, σύμφωνα με αναμνήσεις των ανθρώπων της εποχής του, δεν τον πείραζε, όταν του έλεγαν ότι δεν γράφει καλά έργα, όμως προσβαλλόταν όταν τον κατέκριναν ότι δεν ξέρει να τραβήξει έγκαιρα το ψάρι, να το γαντζώσει. Στη Ρωσία, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, υπάρχουν περίπου 25 εκατομμύρια ψαράδες. Ένας από αυτούς είναι και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν. Πάντως, στο ψάρεμα δεν διακρίνουν τίτλους και αξιώματα. Η αδελφότητα των ψαράδων διακρίνεται από γνήσιο δημοκρατισμό.
Στο έδαφος της Ρωσίας υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ποταμοί και περίπου 3 εκατομμύρια λίμνες. Και δεν προσελκύουν μόνο τους Ρώσους ψαράδες. Το περιοδικό «Φορμπς» δημοσίευσε την αξιολόγηση των πιό φημισμένων για τους ψαράδες τόπων. Στην τριάδα των καλύτερων περιλήφθηκε η ρωσική χερσόνησος της Κόλα. Εκεί, στους βόρειους ποταμούς, έχει διαφυλαχτεί ο ξακουστός ρωσικός σολομός. Πολλές τουριστικές εταιρίες παρέχουν υπηρεσίες ψαρέματος στη Ρωσία. Αυτός ο κλάδος είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος στη χερσόνησο της Κόλα, στην Καμτσάτκα και τη Σαχαλίνη. Καθίστανται δημοφιλείς οι Νότιες Κουρίλες και η περιοχή Αστραχάν.
Στο ευρωπαϊκό μέρος της Ρωσίας έρχονται, βασικά, ψαράδες από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ενώ την Καμτσάτκα και τη Σαχαλίνη – ρωσική Άπω Ανατολή – τις προτιμούν οι Αμερικανοί.

Πηγή: http://greek.ruvr.ru/tag_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top