Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες την εκδήλωση της Κομισιόν για την "πλατφόρμα λιγνιτικών περιοχών". Η παρουσίαση της Δυτικής Μακεδονίας για τη μεταλιγνιτική περίοδο...

Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) η μεγάλη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για την απανθρακοποίηση Ευρωπαϊκών περιοχών και τη μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική περίοδο.
Στην εκδήλωση περιφέρειες της Ευρώπης παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο.
Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τις Βρυξέλλες την εκδήλωση στην οποία παρουσιάζεται από τους υπεύθυνους της Δυτικής Μακεδονίας το σχέδιο για τη μεταλιγνιτική εποχή.
Δείτε το βίντεο και επιλέξετε στο κάτω μέρος της οθόνης "ελληνικά" για να ακούσετε τη μετάφραση
https://webcast.ec.europa.eu/working-groups-plateforme-charbon-26
Σε πρώτη φάση το έργο της πλατφόρμας θα υλοποιηθεί μέσω Ομάδων Εργασίας που θα διευκολύνουν το διάλογο για μεταφορά καλών πρακτικών στις περιφερειακές στρατηγικές και θα επεξεργαστούν συγκεκριμένα μοντέλα, έργα αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία με τη συνδρομή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.
Οι Ομάδες Εργασίας θα λειτουργήσουν σε 2 θεματικά πεδία:
α) «Οικονομία μετά τον Άνθρακα και Δομικές Αλλαγές» για την αντιμετώπιση ζητημάτων στρατηγικής και έργων για την οικονομική διαφοροποίηση των ανθρακοφόρων περιοχών και
β) «Οικολογική Καινοτομία και Προηγμένες Τεχνολογίες Άνθρακα» για την αντιμετώπιση ζητημάτων στρατηγικής και έργων για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και ανάπτυξης τεχνολογιών συμβατών με το μακροπρόθεσμο όραμα της απανθρακοποίησης της Ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι πρώτες συναντήσεις των Ομάδων Εργασίας πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες σήμερα 26 και αύριο 27 Φεβρουαρίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top