Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ψήφισμα συλλαλητηρίου στην Ιερισσό (17/9)...

Σήμερα, 17 Σεπτέμβρη, στην Ιερισσό αναγνώστηκε και εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Eldorado Gold εκβίασε την κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες, κατά πάγια τακτική της, κερδίζοντας άδειες, που της επιτρέπουν να συνεχίσει το έργο της. Άδειες που αποτελούν ντροπή για όσους τις υπέγραψαν, αφού η Eldorado έχει διαπράξει σωρεία παρανομιών, όπως αυτές έχουν βεβαιωθεί από τη Διοίκηση και αντί για την εταιρεία σέρνεται στα δικαστήρια η τοπική κοινωνία.
Όπως έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί από παλιά, αυτό το έργο δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει ποτέ. Είναι καταστρεπτικό για την Χαλκιδική, θα στερήσει πολλές θέσεις εργασίας, σημαντικούς πόρους για τη ζωή και θα έχει ανεπίστρεπτες συνέπειες.
-Απαιτούμε λοιπόν, να σταματήσει τώρα η καταστροφή της Χαλκιδικής, η λεηλάτηση των φυσικών πόρων, η ρύπανση των νερών και του αέρα, η αδειοδότηση της δημιουργίας φραγμάτων με μεταλλευτικά απόβλητα σε σεισμογόνο περιοχή, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η ποινικοποίηση του κοινωνικού αγώνα.
-Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον. Αν οι νόμοι δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, τότε οι νόμοι πρέπει αλλάξουν.
-Απαιτούμε τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική, ώστε να φύγει η εταιρεία και να μην έρθει άλλη.
-Απαιτούμε να σταματήσει η ποινικοποίηση του κοινωνικού μας αγώνα. Να σταματήσουν οι διώξεις. Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πατριώτες που αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top