Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

25 χρόνια επιδοτούνταν ,τώρα μετά το διεθνη διαγωνισμό, διέκοψε την εργασία...

Τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βόλου ανακοίνωσε, την Παρασκευή 11 Μάρτη, στους εργαζόμενους η διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας κατασκευής ταινιοδρόμων για λιγνιτωρυχεία και μεταλλεία «ΙΜΑΣ Continental».
Η ΙΜΑΣ, δραστηριοποιούνταν στο Βόλο εδώ και 43 χρόνια, και δημιουργήθηκε ως αποκλειστικός προμηθευτής ταινιόδρομων και ιμάντων στη ΔΕΗ και μέχρι το 2014 ήταν ο αποκλειστικός ανάδοχος των έργων της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Παράλληλα η διεύθυνση του εργοστασίου ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 15 Μάρτη, προχωρά σε πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» για τους 138 εργαζόμενους που απασχολούνται, με την «προειδοποίηση» ότι όποιος δεν αποδεχτεί την ένταξή του στο πρόγραμμα τότε θα απολυθεί με βάση την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
Για την απόφασή της η εταιρεία επικαλείται την παγκόσμια ύφεση στην εξορυκτική βιομηχανία, με τη μειωμένη ζήτηση και τη συμπίεση των τιμών των βασικών προϊόντων που οδηγεί κλαδικές εταιρείες σε αναβολή των επενδυτικών τους σχεδίων. Όπως προκύπτει, η διασφάλιση του κέρδους είναι και εδώ η βασική αιτία των αντεργατικών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top