Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Εκδικάζονται τον Νοέμβριο οι αποζημιώσεις για την απαλλοτρίωση του Πτελεώνα – Ενημέρωση των κατοίκων σε Λαϊκή Συνέλευση...

Αρκετός δρόμος μένει ακόμη για την ολοκλήρωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του Πτελεώνα, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Εορδαίας, που πλήττεται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, όπως τονίστηκε στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Πτελεώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.
Στη συνέλευση αυτή ενημερώθηκαν οι κάτοικοι από το νομικό σύμβουλο του δήμου Εορδαίας, Ευθύμιο Λιάκο και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πτελεώνα, Αναστάσιο Τσαλκιτζίδη, για την πορεία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικισμού και για το δικαστήριο για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας για τις αποζημιώσεις των κατοίκων από την αναγκαστική απαλλοτρίωση του προς μετεγκατάσταση οικισμού, που έχει προσδιοριστεί στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για τις 4 Νοεμβρίου 2015.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, ενημέρωσε τους κατοίκους για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την πλευρά του δήμου Εορδαίας για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους σε νέα θέση.
Ο κ. Ζαμανίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στην τοποθεσία “Κουρί” Πτολεμαΐδας, δίπλα στο νέο οικισμό του Κομάνου και στο χώρο που επέλεξαν οι κάτοικοι των Αναργύρων για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους υπάρχει κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάσταση του νέοι οικισμού του Πτελεώνα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών στη συγκεκριμένη τοποθεσία, καθώς πρόκειται για δημοτική έκταση. Σημείωσε ακόμη ότι η τοποθεσία αυτή είναι πολύ κοντά στην πόλη της Πτολεμαΐδας και ότι με το νέο δρόμο που θα κατασκευαστεί θα απέχει μόλις 2-3 λεπτά από την Πτολεμαΐδα.
Ανέφερε επίσης ότι ο δήμος Εορδαίας θα εξετάσει ωστόσο και άλλες θέσεις για να προτείνει στους κατοίκους του Πτελεώνα και ότι θα προσπαθήσει να ετοιμάσει όλες τις μελέτες που απαιτούνται για την μετεγκατάσταση του οικισμού τους. Τόνισε δε ότι πως σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν την τοποθεσία στην οποία θα ανεγερθεί ο νέος οικισμός του Πτελεώνα.
Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Εορδαίας δεν παρέλειψε να τονίσει μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι του Πτελεώνα πρέπει να ετοιμαστούν το καλοκαίρι για να μη χαθεί χρόνος, καθώς η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης είναι χρονοβόρα, καθώς, έχει τρία στάδια: τον καθορισμό της προσωρινής τιμής αποζημίωσης, την αναγνώριση δικαιούχων, την υποβολή ενστάσεων και τον καθορισμό της οριστικής τιμής των τιμών της απαλλοτρίωσης, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να διαρκέσει στην καλύτερη περίπτωση τουλάχιστον 1,5-2 έτη.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top