Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Επιλογή νέας θέσης για τη Μαυροπηγή...


Στην διαδικασία επιλογής θέσης, (για την δημιουργία του νέου χωριού της Μαυροπηγής, πήραν μέρος και ψήφισαν 240 κάτοικοι. Οι επιλογές που τέθηκαν στην κρίση των πολιτών ήταν τρεις θέσεις μεταξύ αυτών και η από το δημοψήφισμα του 2008 περιοχή του «Κουρί» βόρεια της πόλης της Πτολεμαΐδας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:
Ψήφισαν 240 κάτοικοι
1. 119 κάτοικοι επέλεξαν την θέση (δυτικά του υφιστάμενου οικισμού) στην πλαγιά απέναντι και μετά του δρόμου του κάθετου της Εγνατίας οδού Πτολεμαΐδας-Κοζάνης.
2. 92 κάτοικοι επέλεξαν την προτεινόμενη περιοχή από τη δήμαρχο Εορδαίας περιοχή μεταξύ της Πτολεμαΐδας και της Τ.Κ. Αναρράχης κοντά στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το κοινοκομείου του δήμου Εορδαίας.
3. 28 πολίτες επέλεξε την περιοχή του «Κουρί» της Πτολεμαΐδας (σημειωτέον ότι η θέση αυτή είχε πλειοψηφήσει στο δημοψήφισμα που είχε γίνει το 2008)
4. ένας πολίτης επέλεξε άλλη περιοχή διαφωνώντας με όλες τις άλλες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με το παλιό «δημοψήφισμα» η κάτοικοι που πήραν μέρος ψήφισαν ανοιχτά βάζοντας δημόσια την υπογραφή τους δίπλα από την επιλογή της τοποθεσίας (δηλαδή η ψηφοφορία ήταν φανερή χωρίς παραβάν και κάλπη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top