Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Full Signal...


Υπάρχουν 3,5 δισεκατομμύριοι χρήστες κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Έτσι, οι πιθανότητες είναι, εάν είστε ζωντανοί, ότι σας αγγίζει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που σχετίζεται με της συχνότητες του κινητού τηλεφώνου.
Από το 1997 και απο την έναρξη της GSM τηλεφωνίας, όλο και περισσότερες τηλφωνικές κεραίες εμφανίζονται σε γειτονιές σε όλο τον κόσμο για να στηρίξουν ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών κινητών τηλεφώνων. Στην πραγματικότητα έχουν γίνει τόσο προχωριμένα σε ορισμένα μέρη του κόσμου που εξαφανίζονται στο τοπίο με την ίδια λεπτότητα των αυτοκινήτων στο δρόμο. Και εκείνα που δεν «εξαφανίζονται» είναι έξυπνα μεταμφιεσμένα ως καμινάδες, κοντούς σημαίων ή υδατόπυργους. Το Full Signal συνομιλάει με:
-Eπιστήμονες από όλο τον κόσμο οι οποίοι ερευνούν τις επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με την τηλεφωνική τεχνολογία.
-Παλαίμαχους δημοσιογράφους που καλέσανε την προσοχή στο ζήτημα αυτό εδώ και δεκαετίες. -Ακτιβιστές που αγωνίζονται για τη ρύθμιση της τοποθέτησης των κεραιών.
-Δικηγόρους και νομοθέτες που αντιπροσωπεύουν τα άτομα που θέλουν αυτές τις κεραίες να ρυθμίζονται.
Γυρισμένη σε δέκα χώρες και έξι πολιτείες των ΗΠΑ, το Full Signal εξετάζει την αντίφαση μεταξύ της υγείας και της χρηματοδότησης, μία από τις πολλές ειρωνείες του αγώνα για τη ρύθμιση της τοποθέτησης των κεραίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top