Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Η τυφλή δικαιοσύνη...


Το συγκεκριμένο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις αποφάσεις και τις ενέργειες τόσο της τοπικής Δικαιοσύνης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου, προσβάλλοντας άμεσα και απροκάλυπτα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, για καθαρό περιβάλλον, για ζωή, για εργασία, για ιδιωτική περιουσία, κάθε Έλληνα πολίτη και διευρύνει τον κατάλογο των τριτοκοσμικών χωρών.
Το διάστημα αυτό όλοι είμαστε μάρτυρες της ανόδου του πληθωρισμού και του τιμάριθμου. Όλοι βιώνουμε την αύξηση των τιμολογίων των Δ.Ε.Κ.Ο. Αυτοί που κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούν και δε συνειδητοποιούν την πραγματικότητα είναι, η Πολιτεία και η Ελληνική Δικαιοσύνη που εκχωρούν ουσιαστικά στη Δ.Ε.Η. Α.Ε., τα κτήματα μας τώρα και δεν ξέρουμε τι άλλο στο μέλλον αν εμείς μείνουμε αμέτοχοι και δεν αντιδράσουμε. Τα Ελληνικά δικαστήρια χαρίζουν τη γη για την οποία οι πρόγονοι μας πολέμησαν. Τη γη που στα δύσκολα χρόνια της κατοχής γλίτωσε τους παππούδες και τους γονείς μας από την πείνα. Τη γη που χρόνια τώρα συμπληρώνει το εισόδημα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων για να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Χαρίζουν τη γη η οποία και στο μέλλον θα μπορούσε να στηρίξει και να συντηρήσει τα νοικοκυριά.
Αυτή τη γη την ποτισμένη με αίμα και ιδρώτα την απαξιώνουν τα Ελληνικά Δικαστήρια και την παραχωρούν έναντι πινακίου φακής στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.. Σε μια εποχή που σε περιοχές όπου υπάρχουν ενεργειακές πηγές (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακας), οι τιμές αυξάνονται
κατακόρυφα και γίνονται πόλεμοι για το ποιος θα διαχειρίζεται τα αποθέματα ενέργειας, σε επίδειξη παγκόσμιας πρωτοτυπίας η Ελληνική Δικαιοσύνη μειώνει τις τιμές κατά 11 φορές σε σχέση με τις τιμές του 2005, απαξιώνοντας τις ιδιοκτησίες^ χθες του Κομάνου, σήμερα της Μαυροπηγής, αύριο της Ποντοκώμης, της Ακρινής, των Αγίων Αναργύρων και στο τέλος όλου του ενεργειακού λεκανοπεδίου.
Σ' αυτή την ακολουθούμενη τακτική καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση (κόμματα, βουλευτές, περιφέρεια, τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικάτα, παρατάξεις, εργατικά σωματεία). Η μη τοποθέτηση των παραπάνω φορέων αποτελεί συνεργεία στο συντελούμενο έγκλημα.
Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη.
• Αρνούμαστε να αποδεχθούμε την απόφαση αυτή. Αποδοχή της απόφασης θα σήμαινε τουλάχιστον αφέλεια από μέρους μας και ιεροσυλία.
• Αρνούμαστε να έρθει η υποτιθέμενη ανάπτυξη με την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας όλου του λεκανοπεδίου.
• Αρνούμαστε να θυσιάζεται το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
1. Προστασία του περιβάλλοντος, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει μέλλον για την περιοχή.
2. Ανάπλαση του χώρου που εκμεταλλεύεται η Δ.Ε.Η. Α.Ε., μετά το πέρας των εργασιών, για να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές εργασίας στην περιοχή.
3. Απόδοση των κτημάτων σε ακτήμονες - νέα ζευγάρια, για να μένουν οι νέοι στον τόπο καταγωγής τους και να μην προκαλούμε εσωτερική μετανάστευση.
4. Απορρόφηση των ανέργων των οποίων η εργασία στην Δ.Ε.Η. Α.Ε. φαντάζει ως μονόδρομος, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και τον ταυτόχρονο αποκλεισμό τους από συμμετοχή με ίσους όρους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα επιχορηγήσεων.
5. Καλύτερες αποζημιώσεις, για να εφαρμοστεί ο νόμος των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, ο οποίος ορίζει ότι η αποζημίωση θα πρέπει να είναι τόση ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που αναγκαστικά του απαλλοτριώνουν.
6. Μετεγκατάσταση του οικισμού με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σύγχρονους όρους, για να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός και να μην εξαφανιστεί από τον χάρτη ένας οικισμός, ο οποίος μάλιστα λόγω της γεωγραφικής θέσης του, ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, θα έπρεπε να αποτελεί προνομιακή επιλογή.

Καλούμε όλους τους πολίτες των όμορων οικισμών και των πληττομένων περιοχών σε αγωνιστική συσπείρωση και κοινή δράση.

Με Τιμή Κατ' εντολή της από 20/01/2008 Γενικής Συνέλευσης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Εμμανουήλ Δ. Αναστάσιος

Ο Γραμματέας του Δ.Σ.
Αγγελίδης Π. Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top