Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι...


«Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι. Όσο το φουσκώνεις τόσο μεγαλώνει. Όσο μεγαλώνει τόσο πιο ψηλά σε πάει. Όσο πιο ψηλά σε πάει τόσο πιο μακρύα από τον κόσμο βρίσκεσαι. Αλλά και τόσο πιο μικρά φαίνονται όλα πάνω του.
Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι. Όταν το φουσκώνεις, ότι είναι ζωγραφισμένο πάνω του διογκώνεται. Όταν το φουσκώσεις ελάχιστα, είναι εύπλαστο και συνήθως άχρηστο.
Όταν φουσκώνεις πολλά μπαλόνια μπορεί να ζαλιστείς.
Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι.Μερικές φορές ο αέρας του πρέπει να μένει μέσα. Ρουφώντας τον τέτοιες φορές ακούγεσαι αστείος. Αν σου φύγει την ώρα που το φουσκώνεις, πετάει σαν τρελό. Αργά ή γρήγορα θα ξεφούσκωνε έτσι κι αλλιώς.
Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι. Για τα παιδιά είναι κατι μαγικό, ένα παιχνίδι. Για τους μεγάλους είναι ενα λάστιχο γεμάτο αέρα. Για τους πρωτοπόρους είναι ένα αερόστατο. Για τους καρδιοπαθείς είναι μια ελπίδα.
Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι. Δε κοστίζει τίποτα, όλοι έχουν φουσκώσει ένα τουλάχιστον. Υπάρχουν όμως και οι φανατικοί συλλέκτες. Και αυτοί που φτιάχνουν σχήματα μ’ αυτό για να προκαλέσουν έκπληξη και θαυμασμό. Σύνηθως αυτοί είναι κλόουν. Η σκέψη είναι ένα μπαλόνι. Αν το παραφουσκώσεις θα σκάσει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top