Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Κώστας Βόμβας για Νέα Ποντοκώμη: Έγιναν εργασίες κατασκευής δικτύων κάτω από τα καλώδια υψηλής τάσης -Ως τέλη Ιουλίου θα ολοκληρωθεί ύδρευση, ακάθαρτα και όμβρια...

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστας Βόμβας αναφέρθηκε στην εξέλιξη του έργου της νέας Ποντοκώμης. Εξήγησε ότι το έργο ξεκίνησε 1 Απριλίου 2020 για να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Δόθηκε παράταση 24 μηνών δυο χρόνια αργότερα μέχρι 23 Μαρτίου 2024 .Οι λόγοι καθυστέρησης του έργου ήταν :η μη διανομή άρτιων οικοπέδων στους κάτοικους , η μη υπογειοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης από τον ΑΔΜΗΕ, οι δυσκολίες κάτω από την εναέρια υποδομή που εμπόδισε τα δίκτυα ακαθάρτων, ομβρίων και αποχέτευσης , η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η πανδημία .
Ο ανάδοχος ήταν έτοιμος να παραδώσει το έργο ανεκτέλεστο όπως είπε με την κοινοπραξία να ζητά παράταση τριών μηνών για να ακολουθήσει και νέα . «Έγιναν εργασίες κατασκευής δικτύων κάτω από τα καλώδια υψηλής τάσης .Καταστήσαμε ουσιαστικά λειτουργικά τα δίκτυα σε όλο τον υπόλοιπο οικισμό. Έγινε η επιτροπή για την κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων .Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από ΔΕΥΑΚ και δήμο εντός της επόμενης βδομάδας, η ΔΕΥΑΚ θα κάνει κήρυξη αναγκαστική απαλλοτριώσεων για αγωγό ομβρίων» ανέφερε ο κ.Βόμβας . «Θα ολοκληρωθούν ύδρευση, ακάθαρτα και όμβρια ως τέλη Ιουλίου στο σύνολο εκτός από αυτά που είναι κάτω από τα καλώδια υψηλής τάσης» .
«Αν δεν γίνει υπογειοποίηση η δικτύου δεν θα μπορούν να γίνουν οι κατοικίες. Το μείζον είναι να φύγουν οι πυλώνες» τόνισε ο Χάρης Κουζιάκης.«Ας αναλάβουν οι προηγούμενοι τη σύσταση της επιτροπής για τέσσερα χρόνια και εγώ για δυο μήνες .Η υπογειοποίηση των πυλώνων έγινε σε συνεργασία με ΑΔΜΗΕ .Γιατί δεν έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια;» απάντησε ο κ. Βόμβας. Στόχος είναι να παραμείνει η Ποντοκώμη μέχρι να γίνει η Νέα Ποντοκώμη ανέφερε και ο δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης αφήνοντας το ενδεχόμενο να μείνουν οι κάτοικοι στο νυν οικισμό αν η ΔΕΗ το επιτρέψει.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινός Λόγος - Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top