Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ποντοκώμη, Κομνηνά, Ανατολικό, Άγιος Χριστόφορος. Πτολεμαΐδα, Προάστιο, Ασβεστόπετρα: Το ποσό των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες που θίγονται από το έργο του αγωγού φυσικού αερίου...

Καθορίστηκε τo συνολικό ποσό αποζημιώσεων των θιγόμενων ακινήτων και επικειμένωντους που αναγράφονται στον «Κτηματολογικό Πίνακα Ζώνης Αποζημίωσης (Εργασίας) με Τιμές του Υποκλάδου 4: “Καρδιά ” στην Π.Ε Κοζάνης /Ιούν.2023/ΔΕΣΦΑ Α.Ε», (στις περιοχές της Τ.Κ Κομνηνών, Τ.ΚΑνατολικού, Τ.Κ Αγίου Χριστοφόρου, της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας, της Τ.Κ Προαστίου, Τ.Κ Ασβεστόπετρας και της Τ.Κ. Μαυροπηγής του Δήμου Εορδαίας και της Τ.Κ. Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης) στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα έξι χιλιάδων τριάντα ενός ΕΥΡΩ και σαράντα πέντε λεπτών(456.031,45€).
Η ανωτέρω αποζημίωση αντιστοιχεί:
α) Σε ποσοστό 25% επί της αξίας της Ζώνης Εργασίας που θα χρησιμοποιηθεί για τη εγκατάσταση του αγωγού, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αντίστοιχα Κτηματολογικά Διαγράμματα που συνοδεύουν την παραπάνω Απόφαση Υπουργείου ΠΕΝ.
β) Σε ζημίες που προκαλούνται σε επικείμενα που βρίσκονται επί της Ζώνης Εργασίας για την εγκατάσταση του Αγωγού (δένδρα, κτίσματα, εγκαταστάσεις, κλπ) σε ποσοστό 100% της αξίας αυτών.
Η ΔΕΣΦΑ Α.Ε, προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα Απόφαση μαζί με το θεωρημένο «Κτηματολογικό Πίνακα Ζώνης Αποζημίωσης (Εργασίας) με Τιμές του Υποκλάδου 4:“Καρδιά” στην Π.Ε Κοζάνης /Ιούν. 2023», στον οποίο υπάρχει αναλυτικός υπολογισμός των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβληθούν στους ιδιοκτήτες που θίγονται από το έργο του Αγωγού Φυσικού Αερίου, παρακαλείται να προβεί στις δικές της ενέργειες προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την πληρωμή των δικαιούχων.

Πηγή: https://www.prlogos.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BD%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top