Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Έντονη κινητικότητα για υπογειοποίηση των γραμμών Υπερυψηλής Τάσης στη νέα θέση της Ποντοκώμης...

Το σημαντικό θέμα υπογειοποίησης των γραμμών Υπερυψηλής Τάσης στην περιοχή του νέου οικισμού Ποντοκώμης Δήμου Κοζάνης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που διοργάνωσε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Στην υπόψη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Αθανάσιος Δαγούμας, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Φούρλαρης και το στέλεχος κ. Λοΐζος.
Προηγήθηκαν, συζήτηση του θέματος με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ, διατύπωση αιτήματος για χρηματοδότηση του έργου της μετατόπισης των γραμμών από τη ΔΕΗ, αρνητική απάντηση από τη ΔΕΗ και αίτημα του Δήμου Κοζάνης προς τη ΡΑΕ για έγκριση χαρακτηρισμού του έργου ως «έργο ενίσχυσης του συστήματος» και επομένως ως έργο που θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ με «διάχυση του κόστους στο σύνολο των καταναλωτών της χώρας».
Τέθηκε επιτακτικά το θέμα και κυρίως η ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των διαδικασιών χρηματοδότησης καθόσον, κατά μήκος της γραμμής Υπερυψηλής Τάσης, κληρώθηκαν 170 περίπου οικόπεδα οι ιδιοκτήτες των οποίων αδυνατούν να εκδώσουν τις αναγκαίες άδειες δόμησης και να κατασκευάσουν τις κατοικίες τους.
Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Αθανάσιος Δαγούμας δεσμεύτηκε για τις άμεσες ενέργειές του κατανοώντας πλήρως την ανάγκη υλοποίησης προηγούμενων δεσμεύσεων και τον επείγοντα χαρακτήρα υπό το πρίσμα των όσων τέθηκαν από τον Βουλευτή και το Δήμαρχο. Στόχος είναι να βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου της υπογειοποίησης και να προχωρήσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου από τον ΑΔΜΗΕ.
Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top