Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Σε εκκρεμότητα 100 οικόπεδα στο Νέο οικισμό Ποντοκώμης- ξεκινούν άμεσα τα έργα υποδομής...

Ένα χρόνο περιμένουν 100 κάτοικοι της Ποντοκώμης την κλήρωση των οικοπέδων τους για να χτίσουν τα σπίτια τους στο νέο τόπο όπου θα μετεγκατασταθούν. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί τα 580 οικόπεδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί η β΄φάση της διανομής με την διαδικασία να παραμένει αγκυλωμένη από τον Μάρτιο του 2019, για τους υπόλοιπους δικαιούχους που αναμένουν την κλήρωση από την επιτροπή Γής η οποία και θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργο Πηλιανίδη, αναξιοποίητα παραμένουν 170 οικόπεδα που έχουν ήδη δοθεί, καθώς βρίσκονται κάτω από τους πυλώνες της ΔΕΗ και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να πάρουν άδειες για την ανέγερση των κατοικιών τους.
Η υπογειοποίηση των καλωδίων υπερυψηλής τάσης αποτελεί σοβαρό πρόβλημα καθώς, ενώ προβλέπεται στην μελέτη, αναζητούνται τα χρήματα για να γίνει η μεταφορά τους καθώς η επιχείρηση της ΔΕΗ, αρνείται να αναλάβει το κόστος.
Μεγάλο αγκάθι και η ηλεκτροδότηση του νέου Οικισμού που δεν προβλέπεται στην μελέτη των 10.800.000 ευρώ με την Δημοτική αρχή να αναζητά λύση για ομαδικές συνδέσεις αφού το κόστος ηλεκτροδότησης για την κάθε κατοικία ανέρχεται στα 8000 ευρώ περίπου. Με το ένα και μοναδικό σπίτι να έχει ανεγερθεί μέχρι σήμερα, στον Νέο οικισμό Ποντοκώμης.
Εν τω μεταξύ τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στον νέο οικισμό σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα αφού έχει δοθεί το πράσινο φως από το Ελεκτικό Συνέδριο και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν τα έργα ύδρευσης αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού και να αρχίσει η επέκταση του νέου οικισμού.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top