Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το ιδιοκτησιακό των εδαφών, τελευταίο αγκάθι πριν την υπογραφή του ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ...

Σήμερα Δευτέρα θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ, για το αν θα δεχτεί την πρόταση της ΔΕΗ για παραχώρηση εκτάσεων έναντι διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να γίνει το ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ.
Το θέμα του ιδιοκτησιακού των εδαφών, επανέρχεται μετά από 5 περίπου μήνες καθώς η ΔΕΗ δεν κάνει πίσω στο ζήτημα αυτό. Υπενθυμίζουμε πως στις 2 Ιανουαρίου το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ είχε αποδεχτεί την πρόταση της ΔΕΗ περί παραχώρησης στη ΔΙΑΔΥΜΑ πλήρους κυριότητας εκτάσεων 827 στρεμμάτων (ΚΕΟΔ) και 260 στρεμμάτων(ΧΔΒΑ) έναντι της διαχείρισης 15.000 τόνων επικίνδυνων ή μη αποβλήτων για χρονικό διάστημα 10 ετών.
Στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις τόσο του Περιφερειάρχη (για το θέμα αγοροπωλησίας εδαφών, που διεκδικεί η περιοχή) όσο και του Δημάρχου Εορδαίας (για το θέμα των αποβλήτων), το θέμα «πάγωσε» και έγινε προσπάθεια να αλλάξει η θέση της ΔΕΗ και να γίνει τροποποίηση του χρησιδανείου.
Η στάση όμως της ΔΕΗ παρέμεινε σταθερή και τώρα «με το μαχαίρι στο λαιμό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, μιας και υπάρχουν πιεστικές προθεσμίες, το ΔΣ καλείται να αποφασίσει.
Αυτό που πάντως φαίνεται πως έληξε οριστικά είναι το ζήτημα να γίνει το μεγάλο έργο της ΔΙΑΔΥΜΑ από ίδιους πόρους, καθώς η ΔΙΑΔΥΜΑ ουσιαστικά δήλωσε αδυναμία ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο, όπως είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:www.xronos-kozanis.gr - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top