Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Tα προσφυγικά χωριά Ποντοκώμη και Μαυροδένδρι, δεν υποστέλλουν τη σημαία της εναντίωσης στα σχέδια για εκποίηση του εθνικού πλούτου...

Τα «χωριά του Λιγνίτη», τα προσφυγικά χωριά Ποντοκώμη και Μαυροδένδρι, πάνω στη γη των οποίων στήθηκε ο ΑΗΣ, το ΚΥΤ και το Ορυχείο Καρδιάς δεν υποστέλλουν τη σημαία της εναντίωσης στα σχέδια της δικομματικής κυβέρνησης για εκποίηση του εθνικού πλούτου, του λιγνίτη και ευρύτερα των ενεργειακών πόρων της περιοχής.
Η -μικρή Μόσχα- Ποντοκώμη και το γειτονικό Μαυροδένδρι, βρέθηκαν από την αρχή συμπαραστάτες του αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ για διασφάλιση του –εναπομείναντος- Δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης. Παρά του ότι η εκποίηση ορίζεται και εδράζεται –σ’ αυτό το πρώτο στάδιο- στην περιοχή της Φλώρινας και του Αμυνταίου, ο κεντρικός αγώνας δόθηκε και δίνεται, στην κεντρική είσοδο του ΑΗΣ Καρδιάς, όπου πραγματώθηκε και πραγματώνεται καθημερινά η κατάδειξη της αντίθεσης της κοινωνίας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Την είσοδο του ΑΗΣ Καρδιάς, όρισαν τα τοπικά συμβούλια, οι περιβαλλοντικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι των δύο κοινοτήτων (Ποντοκώμης και Μαυροδενδρίου), ως χώρο καλέσματος, καθημερινής συγκέντρωσης όλων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας που θέλουν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια παράδοσης του λιγνίτη, του ανυπολόγιστου πλούτου της περιοχής, στα κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Κάθε μέρα, και μέχρι να ολοκληρωθεί διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων, βρισκόμαστε εκεί για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή όλων όσων συνειδητοποιούν το μέγεθος του εγκλήματος που θα συντελεστεί στην περιοχή μας και θα έχει πολύ σύντομα συγκεκριμένες επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών της χώρας μας.

Του Ανδρέα Αθανασιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top