Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλημα με την αιθαλομίχλη; Υπάρχει λύση…

Πρόβλημα με την αιθαλομίχλη; Υπάρχει λύση…
Επιτέλους βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης που ταλανίζει μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Αφού δεν μπορούμε να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για να μην ξαναρχίσουμε να θερμαίνουμε τις πισίνες που όλοι έχουμε στα σπίτια μας, θα προσεγγίσουμε διαφορετικά το θέμα. Θα κάνουμε άτρωτο τον πληθυσμό στις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης όποιες και αν είναι αυτές.
Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην περιοχή της Εορδαίας. Εκεί οι κάτοικοι έχουν παρουσιάσει μια μοναδική μετάλλαξη που τους κάνει άτρωτους στις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης και γενικά της μόλυνσης. Ειδικοί παπαραλόγοι…. Εεε, συγνώμη ‘αρμόδιοι’ ήθελα να πω, αποφάνθηκαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν επηρεάζονται πλέον από την αιθαλομίχλη που αποτελεί άλλωστε καθημερινότητα γι αυτούς, σύμφωνα με τις μετρήσεις του κέντρου περιβάλλοντος, (http://www.kepekozani.gr/). Ασθένειες που σχετίζονται με την μόλυνση όπως καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, καρκινογενέσεις κλπ, είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αποτελώντας παγκόσμιο φαινόμενο.
Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν καταφτάσει την περιοχή. Νυχθημερόν ερευνούν, αναλύουν, πειραματίζονται για να μπορέσουν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς της μετάλλαξης ώστε να μπορέσουν να κατασκευάσουν το εμβόλιο ή το φάρμακο που θα κάνει το σύνολο του πληθυσμού άτρωτο στην αιθαλομίχλη.
Βέβαια θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να γίνει αυτό εφικτό. Έως τότε έχουν ληφθεί τα γνωστά μέτρα: αστυνομία τζακιών, απαγόρευση κυκλοφορίας, συστάσεις να αποφεύγεται η αναπνοή, κλείσιμο σχολείων και το αποκορύφωμα των διευκολύνσεων: παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες.
Βέβαια από όλα αυτά εξαιρούνται οι προνομιούχοι κάτοικοι της Εορδαίας, που δεν καταλαβαίνουν από μόλυνση και από πολλά άλλα. Οι τοπικές αρχές οργάνωσαν χορούς και πανηγύρια για να γιορτάσουν το γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί, μια όαση υγείας στην έρημο της αιθαλομίχλης.
Υπομονή συστήνουν οι ‘αρμόδιοι’ στον υπόλοιπο πληθυσμό. Δεν θα αργήσει ο καιρός που όλοι θα απολαμβάνουν το προνόμιο των κατοίκων της Εορδαίας και θα εμφανίζουν ανοσία στη μόλυνση και στην ανοησία.

Πηγή: http://www.eordaia.org/ - Chris Sef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top