Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Δαβάκου το ανάγνωσμα...πρόσχωμεν!!!




Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δημητρίου Υψηλάντη, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007 που είχε ως θέμα: "Δραστηριότητες της (Δ)ΕΗ Α.Ε στην περιοχή μας - Περιβάλλον" παρευρέθηκαν πολλοί φορείς της περιοχής (ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζαμανίδης, ο Δήμαρχος Ελλησπόντου κ. Σανίδης, μέλη σωματείων, οι διευθυντές του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, καθώς και ο διευθυντής του ΛΚΔΜ Χρήστος Δαβάκος. Όμως ήταν 2 ομιλίες, που με έκαναν να εκνευριστώ λιγάκι παραπάνω. Η μια του Δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Υψηλάντη κ. Παύλου Αμανατίδη (φαίνεται στην φωτογραφία να ακούει με προσοχή τον κ. Δαβάκο). Ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην μικρή προσέλευση του κόσμου λέγοντας "Υποτίθεται πως ο κόσμος της Ποντοκώμης δεινοπαθεί αλλά δεν είναι εδώ". Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή αλλά πρωτού πεί την κουβέντα αυτή μήπως θα έπρεπε πρώτα να κάνει αυτοκριτική; Γιατί άραγε ο κόσμος να απαξιώνει τα δημοτικά συμβούλια; Μήπως γιατί γίνονται επειδή πρέπει να γίνονται χωρίς να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό, αφού αυτό που κάνουν είναι μόνο απλή διαχείριση;
Σχόλιο 2ο: Αυτός μάλλον δεν "δεινοπαθεί" γιατί κατοικεί στην Κοζάνη.
Σχόλιο 3ο: Υποτίθεται ότι βγήκε δημοτικός σύμβουλος για να υπερασπίζει τα συμφέροντα ολών των δημοτών και όχι να σχολιάζει ειρωνικά τους ανθρώπους που τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί. Δημαγωγεί αν και οι επόμενες εκλογές είναι ακόμα μακριά.

Η άλλη ομιλία ήταν του κ. Δαβάκου. Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε πως χαίρεται ιδιαίτερα που είναι παρόν σε μια τέτοια συνάντηση.
Πως να μην χαίρεται όταν για άλλη μια φορά όλοι το μεγαλύτερο μέρος όσων πήραν τον λόγο (ευτυχώς υπήρξαν και λίγες εξαιρέσεις) αναλώθηκε σε ευχολόγια και κουβέντες που ως σκοπό είχαν να "γλυκάνουν" τα αυτιά των Διευθυντών της (Δ)ΕΗ Α.Ε που ήταν παρόντες. Κανείς τους δεν αναλώθηκε στο αύριο και πως αυτό θα αντιμετωπίστει με τον καλυτερο δυνατό τρόπο. Κανείς δεν έπαθε τίποτα από το τάξιμο...από το δώσιμο έπαθε. Πρωτού λοιπόν δώσουν υποσχέσεις για οτιδήποτε καλό είναι να σκεφτούν πολύ πρίν μιλήσουν. Όποιος σκέφτεται πολύ πριν δώσει μια υπόσχεση είναι βέβαιο πως θα την κρατήσει.

Στην συνέχεια είπε πως είναι αυτοδιοικητικός, αφού ήταν για καιρό Νομαρχιακός Σύμβουλος. Δυστυχώς η δημοκρατία μας κάνει άτομα σαν τον κ. Δαβάκο "αυτοδιοικητικούς". Να του υπενθυμίσουμε πως ήταν κατά της διάνοιξης του ορυχείου Μαυροπηγής αλλά με το που έγινε διευθυντής ούτε καν στον κόπο μπήκε να κρατήσει τις ελάχιστες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις που θα βοηθούσαν τον κόσμο της Μαυροπηγής να ζεί τουλάχιστον με μεγαλύτερη περιβαλλοντική αξιοπρέπεια, πόσο μάλλον να το κλείσει σαν ορυχείο αφού το συμβούλιο επικρατείας δικαίωσε τους κάτοικους της.
Στην συνέχεια είπε πως (Δ)ΕΗ Α.Ε και η τοπική κοινωνία πρέπει να να δωθεί λύση στα προβλήματα συνολικά.
Έχουμε δεί τις πολλές λύσεις που έδωσε η (Δ)ΕΗ Α.Ε τα τελευταία 50 χρόνια και έχουμε πάρει μαθήματα.
Ας κάνει λοιπόν πρώτα τα αυτονόητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top